Brazilië: President Lula van plan Poetin te ontmoeten op BRICS-top

De Braziliaanse president Lula da Silva zal in oktober een ontmoeting hebben met zijn Russische tegenhanger, Vladimir Poetin, wanneer de twee leiders de BRICS-top bijwonen die in Rusland zal worden gehouden, aldus de Braziliaanse regering donderdagavond in een verklaring.

Het zal de eerste bijeenkomst van het blok zijn waaraan Poetin zal deelnemen sinds het begin van de Russische oorlog tegen Oekraïne in 2022. De Russische president reisde vorig jaar niet naar de top van de groep in Zuid-Afrika vanwege het risico gearresteerd te worden door het Internationaal Strafhof wegens oorlogsmisdaden.

Eerder donderdag had de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov een ontmoeting met Lula in de presidentiële residentie in Brasilia.

Volgens de verklaring van de Braziliaanse regering schetste Lavrov de Russische standpunten met betrekking tot het conflict in Oekraïne. Lula herhaalde dat Brazilië “bereid blijft om samen te werken met inspanningen ten gunste van de vrede.” Lavrov was in Brazilië voor de bijeenkomst van de Groep van twintig ministers van Buitenlandse Zaken in Rio de Janeiro.

error: Kopiëren mag niet!