President Santokhi woont start Suriname-Guyana Chamber of Commerce in Guyana bij

President Chandrikapersad Santokhi heeft zaterdag in Guyana de lancering van de Suriname-Guyana Chamber of Commerce (SGCC) bijgewoond. Hij zei in zijn toespraak, dat Suriname en Guyana investeringen en handel naar een hoger niveau moeten tillen. “Er zijn grote kansen voor intensieve en verhoogde samenwerking tussen het bedrijfsleven van beide landen”, sprak de president. Naast de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en Stanley Raghoebarsingh  van Financiën en Planning, waren ook leden van de SGCC, corps diplomatique en ondernemers uit Guyana en Suriname aanwezig.

Hij ging in zijn toespraak in op de vele voordelen voor beide landen.

De relatie zal bevorderd  worden als beide regeringen bereid zijn om het zakendoen tussen de twee landen te vergemakkelijken op het gebied van zaken als douaneprocedures, investeringsfaciliteiten, vergunningen,  migratievereisten en certificeringen. “Het wegnemen van barrières is in CARICOM één doel, maar het wegnemen van handels- en investeringsbelemmeringen tussen buurlanden is een must”, aldus de president.

Het staatshoofd gaf verder aan dat het bouwen van de brug over de  Corantijnrivier de export, de economische activiteiten, de handel en het toerisme verder zal bevorderen. Hij noemde ook de strategische discussies over samenwerking op het gebied van olie en gas, verbindingen binnen de regio, met Noord-Brazilië, zullen nieuwe markten en investeringsmogelijkheden openen en de samenwerking met Caribische landen, zoals Trinidad en Tobago, zal ook inkomsten genereren. 

Evenwel gaf de voorzitter van de SGCC, Vishnu Doerga, aan dat beide landen moeten samenwerken om de handel verder te ontwikkelen. Verder gaf hij aan dat de SGCC continu zal blijven werken aan het versterken van de economische banden tussen Suriname en Guyana, om zo de welvaart en ontwikkeling van beide landen te bevorderen. 

error: Kopiëren mag niet!