Hondurese Voetballer Alberth Elis in Kunstmatige Coma na Wedstrijdincident

Alberth Elis, de Hondurese aanvaller van de Franse voetbalclub Bordeaux, is in een kunstmatige coma geplaatst na een ernstige botsing tijdens een wedstrijd tegen Guingamp. Binnen 40 seconden na het incident werd Elis bewusteloos geslagen na een botsing met verdediger Donatien Gomis van Guingamp, wat leidde tot een ernstig hoofdletsel. Hoewel Gomis snel herstelde, moest Elis op het veld behandeld worden voordat hij naar het universitair ziekenhuis van Bordeaux werd gebracht voor een operatie.

De exacte toestand van Elis is nog onzeker, waardoor het moeilijk is om conclusies te trekken over zijn vitale functies en toekomstige prognose. Als reactie op deze tragische gebeurtenis zet Bordeaux een psychologische ondersteuningseenheid op om medewerkers en teamgenoten bij te staan.

Alberth Elis, ook bekend als “La Panterita”, heeft internationale bekendheid verworven door zijn tijd bij Houston in de MLS voordat hij naar Europa verhuisde. Sinds 2014 heeft hij 64 interlands voor Honduras gespeeld en 13 doelpunten gemaakt. De overwinning van Bordeaux op Guingamp is opgedragen aan Elis, terwijl de club inclusief voorzitter Gerard Lopez, steunberichten en waardering heeft ontvangen van over de voetbalwereld.

error: Kopiëren mag niet!