Venezuela: Zeker 15 doden na instorten illegale goudmijn

Door het instorten van een illegale goudmijn in Venezuela dinsdag zijn minstens vijftien mensen om het leven gekomen, zo maakte president Nicolás Maduro woensdag bekend. In een afgelegen gebied van de Amazone werden talrijke goudzoekers bedolven. Elf mensen raakten gewond.

Eerder had de gouverneur van de zuidelijke staat Bolivar geschat dat dertig mensen het leven hadden gelaten. Media meldden zelfs vijftig tot zeventig doden.

Maduro gaf geen oorzaak voor het instorten van de Bulla Loca-mijn in La Paragua, ten zuiden van de stad Ciudad Bolívar. De zoektocht naar bedolven slachtoffers is nog gaande.

In Venezuela nam illegale goudwinning een hoge vlucht toen de economie tussen 2013 en 2020 een ongekende crisis doormaakte. De winning trekt vooral de armste Venezolanen aan. Regelmatige ongelukken en de aanwezigheid van maffia- en guerrillagroepen zorgen ervoor dat de autoriteiten af en toe invallen doen. Vier jaar geleden kwamen minstens 35 mensen om het leven, toen twee mijnen instortten.

error: Kopiëren mag niet!