Koersdaling is scenario van cambiohouders, zegt vicepresident Brunswijk

De scherpe daling van de wisselkoers die eind vorige week zich plots inzette is volgens vicepresident Ronnie Brunswijk een scenario van de cambiohouders. Brunswijk zegt de geldwisselkantoren al door te hebben. 

Ze zijn bezig de koers te droppen om zodoende goedkoop vreemde valuta te kunnen opkopen om na enkele maanden de koers naar SRD 40 of SRD 50 voor de US-dollar te brengen. Daardoor zullen zij grote winsten maken, aldus Brunswijk.

De vicepresident hoopt niet dat hij gelijk krijgt. Dat de koers zo scherp is gaan dalen, zou de bevolking het moeten merken aan de prijzen in de winkels. Dat is nu niet het geval. Iedereen juicht toe dat de koers omlaag gaat, maar de US-dollar is niet te vinden.  

“Ze willen niet verkopen”, aldus de vicepresident doelend op de cambiohouders. De geldwisselkantoren zijn bezig vreemde valuta te hamsteren. Ze kopen goedkoop vreemde valuta op, om over enkele maanden de koers naar SRD 40 of SRD 50 te bengen. 

Brunswijk sprak afgelopen woensdag de pers voor aanvang van de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers.

SS

error: Kopiëren mag niet!