Grasmat sportveld in Nieuw Nickerie slecht onderhouden

Een van de weinige grasmatten van sportvelden in het district Nickerie, is gevestigd op het terrein van stichting WIN (Welzijn Instituut Nickerie)  in Nieuw Nickerie. Stichting WIN is een heel belangrijke stichting die een wezenlijke bijdrage levert aan het ontwikkelen van vaardigheden bij jonge mensen met of zonder beperking en daarnaast wordt ook de mogelijkheid aan de ouderen van het district geboden, om te genieten van hun oude dag op een rustige plek. 

Multifunctioneel complex

Naast een bibliotheek, computer, fietsen, en een bejaardencentrum is er ook een grasmat aanwezig op het terrein van de stichting. De aanleg van deze grasmat was in het jaar 2012. Vanaf de onthulling van het nieuwe grasveld, dat toen het enige grasmatveld was, konden jeugdigen, sportverenigingen en scholen in de buurt tegen een vergoeding en soms op afspraak naar het veld om leuke sportactiviteiten te ontplooien.

Onderhoud grasmatten

Een grasmat moet goed onderhouden worden door regelmatig te maaien. Dit maaiwerk moet regelmatig uitgevoerd worden. Daarnaast is het belangrijk de grasmat tijdig te bemesten. Afhankelijk van het soort gras en de hoeveelheid groei die gewenst is, zal de hoeveelheid meststof per vierkante meter variëren. Niet vergeten te verticuteren, dit is nodig om bladeren en onkruid te verwijderen, zodat er vrij spel is voor licht en lucht. Vooral bij harde of dichte grasmatten is het aan te raden om de grasmat te luchten. Ten slotte is het belangrijk om de grasmat meerdere keren per jaar te besproeien, vooral in periodes van droogte.

Slecht onderhouden grasmat 

Uit beelden is te zien, dat het grasmatveld zich al een tijd in een slechte staat bevindt en dus bijna tot niet gebruikt wordt door de jeugdigen in de omgeving. Er is bijna geen sprake meer van een mini-voetbalveld.

De jongeren van de buurten in Nieuw-Nickerie zullen nu in het centrum moeten zijn als ze een middag met een groep vrienden besluiten te gaan voetballen. Het centrum ligt toch een eind verwijderd van het grasmatveld dat zich dus bevindt op het terrein van stichting WIN.

error: Kopiëren mag niet!