Yaadgaar Orchestra viert 15-jarig bestaan met concert

Yaadgaar Orchestra, de populaire Surinaams-Hindostaanse begeleidingsband voor concerten, bestaat inmiddels 15 jaar. Dat wordt zondag 25 februari gevierd met een grandioos concert in het Assuria Event Center. Het concert vangt aan om 18:00 uur.

De show mag worden gezien als een ‘Special Edition’ waar diverse topzangers en topzangeressen van Suriname met elkaar mooie, bekende nummers ten gehore zullen brengen in diverse stijlen: oud, nieuw, klassiek, twist en nog veel meer. De deelnemende artiesten zijn Prashant Ramjatan, Nisha Madaran, Fariz Barsatie, Neelam Matadin, Pravesh Mathoera, Ashna Changoer, Navin Sarjoe, Xaviera Ramrattansing, Ilhaam Ahmadali, Randy Baitali, Tatchana Sardjoemissier, Sathyam Matadin, Sachin Bhikharie, Shaniel Nanhoe en Viresh Oedietram.

Yaadgaar Orchestra werd opgericht in 2008 met als doel het verzorgen van de muzikale omlijsting van concerten waar Indiase populaire muziek ten gehore wordt gebracht.

De afgelopen jaren zijn diverse shows begeleid waaraan zangers uit onder andere Suriname, India, Nederland en Trinidad deelnamen, zoals Babul Supriyo, Rajesh Panwar en Mukhtar Shah.

Ook heeft de groep regelmatig jonge lokale talenten de gelegenheid geboden om op grote podia hun kunnen te tonen. Vele hedendaagse artiesten in de Surinaamse Hindi pop muziekwereld hebben hun eerste concerten met Yaadgaar Orchestra gedaan. Een hoogtepunt is geweest een bezoek van het voltallig orkest aan Nederland in 2019, waar vijf succesvolle concerten werden gegeven in diverse steden.

Het orkest startte in 2008 met een team van zes muzikanten en is inmiddels uitgegroeid tot een team waar per concert zo’n 12 tot 15 muzikanten deel van uitmaken.

Het muzikaal team van 25 februari ziet er als volgt uit: Riaz Ahmadali, Ilhaam Ahmadali, Kajol Narain, Payel Narain, Randy Tjokroredjo, Girish Badal, Randy Baitali, Sudesh Mahes, Roche Soehawan, Kiran Ramphal, Laurence Gudge, Luciano Becker (Sjoorie), Irvan Gajadhar. Op de foto enkele van de artiesten die vanavond, vrijdag 23 februari, omstreeks negen uur in RBN’S Hitparade Top 10 te gast zijn. 

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!