UEFA Europa League en UEFA Conference League Laatste 16 trekkingen

DOOR CHRIS DINSDALE
23 februari 2024 – Bij de loting voor de Laatste 16 van de UEFA Europa League speelt Liverpool in vorm tegen Sparta Praag, terwijl Benfica het opneemt tegen Rangers en Roma tegen Brighton, met als doel hun Europese avontuur voort te zetten. In de UEFA Europa Conference League staan Aston Villa, LOSC Lille en Fiorentina tegenover respectievelijk Ajax, Sturm Graz en Macabbi Haifa. De wedstrijden beginnen op 7 maart.

De UEFA Europa League 2023/24 is het 53e seizoen van het Europese secundaire clubvoetbaltoernooi.

De winnaars van het toernooi kwalificeren zich automatisch voor de groepsfase van de UEFA Champions League 2024/25 en verdienen ook het recht om tegen de winnaars van de UEFA Champions League 2023/24 te spelen in de UEFA Super Cup 2024. Het seizoen wordt afgesloten met de finale in het Aviva Stadium in Dublin, Ierland, op 22 mei 2024.

De UEFA Conference League 2023/24 is het derde seizoen van het Europese clubvoetbaltoernooi op het derde niveau. Het seizoen wordt afgesloten met de finale in het Agia Sophia Stadion in Athene, Griekenland, op 29 mei 2024. De winnaars van het toernooi kwalificeren zich automatisch voor de groepsfase van de Europa League 2023/24. Clubs kwalificeren zich voor beide competities op basis van hun prestaties in hun nationale competitie en bekercompetities.

error: Kopiëren mag niet!