Rio De Janeiro kondigt dengue-epidemie aan

In reactie op een sterke stijging van denguegevallen in Brazilië, met bijna 700.000 bevestigde infecties en 122 sterfgevallen, heeft de gouverneur van Rio de Janeiro, Claudio Castro, een dengue-epidemie uitgeroepen. Dit jaar registreerde de staat al bijna 50.000 gevallen, een aanzienlijke verhoging ten opzichte van het voorgaande jaar. Brazilië heeft een vaccinatiecampagne gestart met het Qdenga-vaccin van het Japanse Takeda, met een doel om ongeveer drie miljoen kinderen te vaccineren, voornamelijk vanwege de schaarste aan vaccins. Deze dengue-uitbraak wordt gekoppeld aan klimaatsveranderingen veroorzaakt door het El Niño-fenomeen, wat heeft geleid tot hogere temperaturen en hevige regenval, bevorderlijk voor de verspreiding van de Aedes aegypti-mug die dengue overbrengt. Andere Braziliaanse staten zoals Brasilia en Minas Gerais hebben tevens noodtoestanden aangekondigd om middelen voor de gezondheidszorg te verhogen.

error: Kopiëren mag niet!