Maleisië roept in het ICJ op tot Acties tegen Israëlische Misdaden in Palestijnse Gebieden

Maleisië heeft bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ) drie specifieke eisen aan Israël gesteld in reactie op de bezetting van Palestijnse gebieden. De vertegenwoordiger van Maleisië benadrukte de noodzaak voor Israël om zich onmiddellijk terug te trekken uit de bezette Palestijnse gebieden, herhaling van overtredingen te voorkomen door garanties te bieden, en om volledige herstelbetalingen te verschaffen voor alle materiële en morele schade. Dit omvat de annulering van wetgevende en regelgevende maatregelen die de rechten van Palestijnen schenden en compensatie voor de schending van hun recht op zelfbeschikking.

Geconfronteerd met de humanitaire crisis in Gaza en risico’s in de Westelijke Jordaanoever benadrukte de vertegenwoordiger het cruciale belang van het beschermen van Palestina tegen verdere vernietiging en de collectieve bestraffing en ontmenselijking die het Palestijnse volk heeft ondergaan. Maleisië benadrukt daarnaast dat de overdracht van kolonisten naar de bezette Palestijnse gebieden als oorlogsmisdaad wordt beschouwd, samen met beleid en praktijken die gericht zijn op het wijzigen van de demografische samenstelling van deze gebieden, wat in strijd is met internationale humanitaire wetgeving en mensenrechtenwetgeving.

error: Kopiëren mag niet!