Alerte buurtbewoners verijdelen inbraak -Twee verdachten met cement en afkortzaag aangehouden

De verdachten A.L. (31) en M.A. (27) zijn vrijdag 16 februari door de politie van ressort Geyersvlijt voor gekwalificeerde diefstal aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Op die dag merkten alerte buurtbewoners dat er in een berghok van een in aanbouw zijnde woning werd ingebroken door 3 mannen. Een buurtbewoner liet daarop haar alarm overgaan, terwijl een buurman achter de verdachte A.L. aanging en hem betrapte op het vervoeren van drie grote zakken cement in een kruiwagen. 

De politie die intussen was ingeschakeld hield de verdachte aan en trof de cementzakken verborgen op een ander adres aan.

Later op de dag belde een andere buurtbewoner, die op het tijdstip van de inbraak van het werk kwam, met de politie en zei dat hij eerder op de dag twee mannen, die in de buurt bekend staan als dieven, tegen was gekomen met een afkortzaag. Gezien het verleden van de mannen pakte hij de afkortzaag van ze af. 

Verder stond een van de mannen op dat moment voor zijn poort met de bedoeling de afkortzaag op te halen. Nadat de politie was gearriveerd, werd de verdachte M.A. aangehouden en overgebracht naar het bureau. 

De goederen zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.

Aan de opsporing van de derde verdachte wordt gewerkt. De politie van bureau Geyersvlijt heeft de zaak in onderzoek, zo bericht de politie Regio Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!