Onderzoek naar Corruptie tegen Voormalig President van Peru, Vizcarra

Peru is een onderzoek gestart naar voormalig president Martín Vizcarra vanwege beschuldigingen van corruptie. Vizcarra, die president was vanaf maart 2018, werd in november 2020 door het Congres afgezet na beschuldigingen van vriendjespolitiek met bouwbedrijven. Na zijn afzetting werden verschillende van zijn medewerkers gearresteerd in verband met deze corruptiebeschuldigingen. Ondanks zijn controversiële presidentschap, waarin hij zich richtte op anticorruptiemaatregelen maar ook betrokken raakte bij schandalen zoals die rond Richard “Swing” Cisneros, koos Vizcarra voor een waardige aftocht zonder juridische stappen. Daarnaast kwamen er eind 2020 beschuldigingen naar boven over wangedrag toen hij minister van Transport was en onregelmatigheden bij COVID-19-vaccinaties, wat de ethische en juridische vraagstukken omtrent zijn ambtstermijn heeft verdiept.

error: Kopiëren mag niet!