Nederland trekt zich terug uit Miss Universe-verkiezing

Miss Nederland gaat dit jaar niet naar de verkiezing van Miss Universe. De Nederlandse delegatie heeft besloten zich terug te trekken nu de Thaise hoofdorganisatie een samenwerking is aangegaan met een Mexicaans bedrijf, zei de organisatie van Miss Nederland maandag.

Door de nieuwe samenwerking is een groot deel van de medewerkers op het hoofdkantoor in New York vervangen.

“We hebben op dit moment totaal geen bekend contact daar. Alle mensen met wie wij altijd contact hadden zijn weg. Ik ga niemand zonder begeleiding daarheen sturen, want we moeten wel 100 procent zeker weten dat alles goed geregeld is”, licht directeur Monica van Ee toe aan het ANP.

Daarom is in goed overleg besloten om in ieder geval de komende verkiezing van Miss Universe in Mexico over te slaan. Mogelijk wordt er in de toekomst wel weer een Miss Nederland gestuurd. “We wachten het even af, maar het moet wel goed voelen natuurlijk.” Desondanks wordt er volgende maand wel een Miss Nederland gekroond. Zij volgt Rikkie Kollé op.

error: Kopiëren mag niet!