Centrale Bank van Suriname verwelkomt nieuwe Raad van Commissarissen

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) ondergaat een belangrijke bestuurlijke vernieuwing met de aanstelling van een nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) per 19 februari. Deze belangrijke verandering ziet de terugkeer van drie ervaren leden en de benoeming van vier nieuwe gezichten, wat een nieuwe fase inluidt voor het financiële bestuur van het land.

De vertrekkende regeringscommissaris, Jim Bousaid, maakt plaats voor een nieuw team dat de uitdagende taak heeft om de Centrale Bank de komende jaren te leiden. Na de officiële installatie van de raad zal er een nieuwe voorzitter gekozen worden uit de huidige leden, die samen zullen werken aan het bevorderen van de financiële stabiliteit en groei in Suriname.

De ervaring en expertise van terugkerende leden Dharmradj Parohi, Eric Feller en Tulsa Koema-Plein zullen een solide basis vormen voor de raad. Zij worden vergezeld door nieuwkomers Stanley Mathura, Danny Lachman, Robby Poetisi en Fidesja Djemesi, wiens diverse achtergronden en vaardigheden een frisse perspectief zullen brengen op de uitdagingen en kansen waarvoor de Centrale Bank staat.

De benoeming van deze nieuwe Raad van Commissarissen markeert een cruciaal moment voor de CBvS, die streeft naar het versterken van het financiële systeem in Suriname. Met een mandaat van vijf jaar hebben de nieuwe en terugkerende leden een aanzienlijke periode voor zich om positieve veranderingen door te voeren en bij te dragen aan een robuust economisch klimaat in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!