Sommige kinderen van Bob Marley zijn in zijn muzikale voetsporen getreden

De overleden zanger verwelkomde drie kinderen met zijn vrouw Rita Marley-Cedella, Ziggy en Stephen – en adopteerde haar dochters Sharon en Stephanie uit andere relaties. Bob had ook nog andere kinderen tijdens zijn huwelijk met Rita – Robbie, Rohan, Karen, Julian, Ky-Mani en Damian – die allemaal verschillende moeders hebben.

Rita vertelde in 1984 aan PEOPLE dat ze niet onder de indruk was van Bobs flirten buiten hun huwelijk. “Het geeft mij meer liefde voor Bob dat hij deze erfenissen aan mij overdraagt. Ik was nooit betrokken bij de zaken van de andere vrouwen. Ik was altijd zijn heel bijzondere”, zei ze.

Terwijl Bob in 1981 op 36-jarige leeftijd stierf, zijn veel van zijn kinderen een eigen muziekcarrière begonnen en zetten ze zijn nalatenschap voort. Ze begrijpen ook de impact van hun overleden vader op fans over de hele wereld. “Bob betekent voor hen afhankelijk van de impact die hij op hun leven had”, vertelde Ziggy in 2014 aan Rolling Stone.

“Voor sommigen van ons zal hij een vriend, een vader, een broer zijn. Voor anderen zou hij een legende zijn, een koning, een profeet. Hij was al die dingen, maar niet altijd al die dingen. Soms was hij gewoon een gewoon mens die gewoon plezier maakte.'”

Voorafgaand aan de release in februari 2024 van de biopic Bob Marley: One Love, die Bob’s zoon Ziggy-directeur produceerde, schreef hij een emotionele brief aan zijn overleden vader voor PEOPLE.

“Mijn glimlach is een eerbetoon aan jou. Ik lach, en het lijkt op jouw lach. Delen van jou zijn een deel van mij”, schreef hij.  “Je zou het geweldig hebben gevonden om opa te zijn (Ziggy is vader van zeven kinderen). Ik zie zo nu en dan een klein beetje van jou [in hen]. De kleinkinderen krijgen via ons een stukje van jou mee. Alles  wat we doen, is met jou verbonden.”

Een paar maanden eerder deelde Rohan een afgemeten reactie op de nalatenschap van zijn vader met PEOPLE. “We hebben ervoor gekozen om naar onze vader te luisteren. Hij is niet het einde van alles, maar hij is het begin”, zei hij in oktober 2023. “Je vader is niet perfect, vooral niet de man die deze aarde op 36-jarige leeftijd verliet. Maar hij tikte  ons in een manier van leven.”

error: Kopiëren mag niet!