Ariana Grande in hoofdrol als Glinda the Good Witch in verfilming van Wicked

Al meer dan tien jaar staat Ariana Grande bekend als een van de grootste en beste stemmen in de hedendaagse popmuziek. Van ‘Dangerous Woman’ en ‘Bang Bang’ tot ‘Ja, en?’ en ‘7 Rings’, heeft de tweevoudig Grammy-winnende zangeres uit Boca Raton de radio en streaming-afspeellijsten gedomineerd met haar kenmerkende riffs en genre-mixcatalogus.

Voordat ze een residentie opzette in de bovenste regionen van de Billboard Hot 100, was Grande’s voornaamste carrière echter acteren. De meest toegewijde Ariana Grande-stans ontmoetten de ster immers voor het eerst via korrelige YouTube-clips van haar Broadway-debuut (2008’s 13) of herhalingen van Nickelodeon-klassiekers Victorious en Sam & Cat.

Na een paar jaar zichzelf te hebben gevestigd als een van de meest dominante krachten in de reguliere muziek, maakt Grande een grootse terugkeer naar acteren met niet één, maar twee aanstaande theatrale releases. Grande zal de hoofdrol spelen als Glinda the Good Witch in de verfilming van Wicked, de vierde langstlopende Broadway-show aller tijden, die op zijn beurt inspiratie haalt uit de gelijknamige bestseller van Gregory Maguire.

Academy Award-genomineerde Cynthia Erivo gaat tegenover Grande spelen als Elphaba, ook wel bekend als de Wicked Witch of the West. Andere opmerkelijke castleden zijn onder meer Academy Award-winnaar Michelle Yeoh als Madame Morrible, Olivier Award-winnaar Jonathan Bailey als Fiyero, Tony Award-genomineerde Ethan Slater als Boq, Emmy Award-genomineerde Bowen Yang als Pfannee en Emmy Award-genomineerde Jeff Goldblum als de Tovenaar van Oz.

Voor de overgang naar het witte doek wordt Wicked opgesplitst in twee afzonderlijke filmmusicals. De eerste film zal naar verwachting op Thanksgiving (27 november) in de bioscoop verschijnen, terwijl de tweede film bijna precies een jaar later volgt, op 26 november 2025.

De eerste trailer van de film debuteerde tijdens de Super Bowl van 2024 en gaf fans een voorproefje van beide de grillige wereld gecreëerd door regisseur Jon M. Chu en Erivo’s versie van de iconische slotriff ‘Defying Gravity’.

Terwijl we de dagen blijven aftellen naar Wicked – en haar aanstaande Eternal Sunshine-album – maak je een reis door de herinneringen en herbeleef je de beste acteerrollen van Ariana Grande gedurende haar hele carrière tot nu toe.

error: Kopiëren mag niet!