Rusland: Minister van Buitenlandse Zaken bezoekt Cuba, Venezuela en Brazilië 

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov is vandaag, maandag 19 februari, gearriveerd op Cuba. Volgens het Cubaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is het Lavrov’s negende bezoek aan Cuba sinds zijn benoeming op de post.

Hij zal ontmoetingen hebben met president Miguel Diaz-Canel Bermudez en minister van Buitenlandse Zaken Bruno Rodriguez Parrilla.

De volgende dag zal de Russische minister Venezuela bezoeken als onderdeel van zijn rondreis door Latijns-Amerikaanse landen. Tijdens dit bezoek zal Lavrov een ontmoeting hebben met president Nicolas Maduro en vicepresident Delcy Rodriguez. Lavrovs reis naar Caracas valt midden in de voorbereidingen voor Maduro’s bezoek aan Rusland, dat aanvankelijk gepland was voor eind 2023.

Vanaf woensdag brengt Lavrov een tweedaags bezoek aan Brazilië, waar hij zal deelnemen aan een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Groep van Twintig (G20) in Rio de Janeiro.

error: Kopiëren mag niet!