Oost verslaat West met Recordaantal Punten in NBA All-Star Game 2024

Tijdens de NBA All-Star Game van 2024 in Indianapolis, Indiana, heeft het Oostelijke team een nieuw record gevestigd door 211 punten te scoren in hun overwinning op het Westelijke team, met een eindstand van 211-186. Dit overtrof het vorige record van 196 punten, gezet door het Westen in 2016. De wedstrijd werd gekenmerkt door een uitzonderlijk hoog aantal punten en een duidelijk gebrek aan verdediging, wat resulteerde in het hoogste totaal aantal punten (397) ooit gescoord in een All-Star Game, samen met records voor driepunters (42 door het Oosten) en pogingen tot driepunters (97 door het Oosten).

All-Star MVP Damian Lillard van de Milwaukee Bucks droeg bij met 39 punten, waaronder 11 driepunters, terwijl medespelers Jaylen Brown en Tyrese Haliburton respectievelijk 36 en 32 punten toevoegden. Aan de kant van het Westen scoorde Karl-Anthony Towns van de Minnesota Timberwolves 50 punten, maar dit was niet voldoende om de nederlaag te voorkomen.

De wedstrijd, die traditioneel bekendstaat om zijn entertainmentwaarde en gebrek aan competitieve verdediging, voldeed aan de verwachtingen met indrukwekkende individuele prestaties, hoewel er oproepen zijn geweest voor meer competitiviteit naar aanleiding van dalende kijkcijfers. Ondanks een beroep van NBA-commissaris Adam Silver en basketballegende Larry Bird voor een meer serieuze benadering, bleef de nadruk liggen op spectaculaire aanvallende acties en recordscores.

error: Kopiëren mag niet!