Damian Lillard Schittert met 39 Punten en Wint All-Star Game MVP

Damian Lillard van de Milwaukee Bucks had een indrukwekkend weekend tijdens de NBA All-Star festiviteiten van 2024 in Indianapolis, Indiana. Na het winnen van de Driepuntenwedstrijd op zaterdag, domineerde Lillard ook de All-Star Game van zondag door 39 punten en zes assists te scoren. Deze prestatie leverde hem de Kobe Bryant MVP Award op.

Lillard, die bekend staat om zijn vermogen om van grote afstand te schieten, maakte elf driepunters met een gemiddelde afstand van 9,5 meter. Met deze overwinning, zijn eerste All-Star Game start en zijn achtste verschijning in het evenement, droeg hij bij aan de nieuwe recordscore van de Eastern Conference van 211 punten tegen het Westen. Zijn teamgenoot bij de Bucks, Giannis Antetokounmpo, voegde hier 23 punten, zeven rebounds en drie assists aan toe.

Ondanks sterke concurrentie van Jaylen Brown van de Boston Celtics, die 36 punten en acht rebounds noteerde, en Tyrese Haliburton van de Indiana Pacers met 32 punten, zeven rebounds en zes assists, ging Lillard er met de MVP-prijs vandoor. Hij ontving zeven van de twaalf stemmen, terwijl Haliburton de resterende vijf kreeg.

Voor het Westen maakte Karl-Anthony Towns van de Minnesota Timberwolves indruk door 50 punten te scoren, waarmee hij een van de slechts vier spelers werd die deze mijlpaal bereikten in een All-Star Game.

error: Kopiëren mag niet!