Messi Onderstreept: Afwezigheid in Hongkong Niet Politiek

Lionel Messi heeft benadrukt dat zijn onlangs gemiste wedstrijd in Hongkong niet politiek van aard was maar te wijten aan een blessure. Deze verklaring kwam nadat geruchten de ronde deden dat Messi’s afwezigheid politiek gemotiveerd zou kunnen zijn, vooral gezien de spanningen rond het semi-autonome Chinese gebied.

In een video op het sociale mediaplatform Weibo, sprak Messi de beschuldigingen tegen door te verklaren dat, als het om politieke redenen zou zijn, hij überhaupt niet naar Hongkong was afgereisd. Hij benadrukte zijn wens om altijd te spelen en aanwezig te zijn bij elk spel.

Messi’s no-show tijdens de partij van Inter Miami tegen een Hongkongs team op 4 februari, die eindigde in een 4-1-overwinning, leidde tot teleurstelling onder vele fans. De fans, die aanzienlijke bedragen hadden betaald om de Argentijnse sterspeler in actie te zien, reageerden met boegeroep en eisen voor een terugbetaling.

De situatie werd verder gecompliceerd door Messi’s deelname aan een vergelijkbare wedstrijd in Japan kort daarna, wat door sommigen werd gezien als een belediging voor China. Dit leidde tot de annulering van twee vriendschappelijke wedstrijden tussen China en wereldkampioen Argentinië.

Messi sprak ook over zijn “zeer mooie en zeer nauwe” relatie met China en ontkende de geruchten over een politiek motief achter zijn afwezigheid. Hij legde uit dat hij wegens een ontsteking van een adductorspier niet kon spelen.

error: Kopiëren mag niet!