Schorsingen voor Traore en Diatta na Gedrag bij Africa Cup of Nations

Mali-aanvoerder Hamari Traore en Senegal-vleugelspeler Krepin Diatta zijn beide voor twee wedstrijden geschorst vanwege hun reacties na uitschakeling door gastland Ivoorkust tijdens de Africa Cup of Nations. De wedstrijd, die eindigde in een overwinning voor Ivoorkust tegen Senegal na strafschoppen en vervolgens een 2-1 overwinning tegen Mali in de kwartfinales, leidde tot felle protesten van de spelers.

Diatta uitte zijn frustratie door de Confederation of African Football openlijk te beschuldigen van corruptie, resulterend in een boete van $10.000 naast zijn schorsing. Traore, die confronteerde met de scheidsrechter na de nederlaag tegen Ivoorkust, werd eveneens beboet en schuldig bevonden aan onsportief gedrag.

Beide spelers ontvingen een schorsing van vier wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk voor een periode van twaalf maanden. Aanvullend werden boetes opgelegd aan de Malinese voetbalfederatie ($10.000) en de Senegalese en Ivoriaanse federaties (elk $5.000).

De volgende officiële wedstrijden voor Senegal en Mali zijn de WK-kwalificatiewedstrijden voor 2026 die in juni van start gaan.

error: Kopiëren mag niet!