“Ilia Topuria slaat Volkanovski knock-out en wint UFC-vedergewichttitel”

Ilia Topuria heeft een einde gemaakt aan het tijdperk van Alexander Volkanovski als de UFC-vedergewichtkampioen door hem knock-out te slaan in de tweede ronde van hun gevecht tijdens UFC 298 in Anaheim. Topuria, die Georgië vertegenwoordigt en in Spanje woont, werd hiermee de allereerste UFC-kampioen uit die landen. Topuria’s overwinning brengt een nieuw tijdperk voor de vedergewichtdivisie en roept op tot een UFC-evenement in Spanje. De vechter heeft Conor McGregor uitgedaagd voor een mogelijk gevecht in Spanje. Ondanks een sterk begin van Volkanovski, landsde Topuria de verwoestende klap die het gevecht besliste. Volkanovski, die sinds 2019 kampioen was en beschouwd wordt als een van de grootste vedergewichten aller tijden, stelde een rematch voor, mogelijk in Spanje. Topuria blijft ongeslagen met een professioneel record van 15-0.

error: Kopiëren mag niet!