Lewandowski’s Dubbel Redt Barcelona in Laatste Minuten tegen Celta Vigo

Robert Lewandowski werd de held voor Barcelona door twee keer te scoren in een 2-1 overwinning tegen Celta Vigo, waardoor Barcelona op de derde plaats in La Liga blijft, zeven punten achter koploper Real Madrid. De wedstrijd, die plaatsvond bij Balaidos, zag Lewandowski de score openen voor de rust. Celta Vigo, vechtend tegen degradatie, kwam echter terug met een gelijkmaker door Iago Aspas vroeg in de tweede helft.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen tot Barcelona in de blessuretijd een penalty kreeg toegewezen na een overtreding op Lamine Yamal. Lewandowski miste eerst, maar kreeg een herkansing vanwege een overtreding van de keeper en scoorde, waardoor hij zijn twaalfde doelpunt van het seizoen maakte en Barcelona drie cruciale punten bezorgde.

De overwinning komt in een cruciale fase voor Barcelona, dat ongeslagen blijft in vier wedstrijden sinds de aankondiging van coach Xavi Hernandez dat hij aan het einde van het seizoen zal vertrekken. Met de Champions League-wedstrijd tegen Napoli in het vooruitzicht, blijft Europa de laatste kans voor Barcelona op succes dit seizoen.

De jonge sensatie Lamine Yamal en de Braziliaanse aanvaller Vitor Roque, die zijn eerste start maakte, waren opvallende spelers voor Barcelona, met Yamal die vooral indruk maakte met zijn vaardigheid en snelheid. Ondanks de overwinning staat Celta Vigo slechts drie punten boven de degradatiezone, terwijl Real Madrid hun voorsprong kan vergroten in de wedstrijd tegen Rayo Vallecano.

error: Kopiëren mag niet!