Burger vraagt opnieuw aandacht voor gevaarlijke situatie langs de Martin Luther Kingweg

Een bezorgde burger, N.H., vraagt weer aandacht voor de gevaarlijke situatie langs de Martin Luther Kingweg, waar trekkers en containers voor een langere periode langs de weg staan, op verschillende locaties. Hij benadrukt, dat deze voertuigen een ernstig risico vormen voor het verkeer, met name vanwege de belemmering van het zicht en het ontbreken van verlichting en reflectoren, vooral ’s avonds.

Volgens N.H. kunnen de geparkeerde trekkers en containers tot ongelukken leiden, vooral in situaties waarbij autobestuurders plotseling moeten uitwijken, zoals bij bandenpech of tegenliggers. Hij benadrukt dat de autoriteiten prioriteit zouden moeten geven aan het verwijderen van deze gevaarlijke obstakels, in plaats van zich te richten op het aanpakken van straatverkopers langs de weg.

Het plaatsen van trekkers en containers langs wegen brengt diverse gevaren met zich mee, waaronder belemmering van het zicht voor bestuurders, verstoring van verkeersstromen en een verhoogd risico op ongelukken. Om de verkeersveiligheid te waarborgen en de impact op de omgeving te minimaliseren, is het belangrijk dat er regels en voorschriften worden ingesteld met betrekking tot het parkeren van trekkers en containers langs de weg.

Precies een jaar geleden is melding gemaakt van containers en trekkers die langs de Martin Luther Kingweg zijn verwijderd. Het crisisteam Infra van het ministerie van Openbare Werken, samen met de milieupolitie en het Korps Politie Suriname, heeft toen actie ondernomen tegen de eigenaren van de containers en trekkers. Tijdens deze actie zijn flinke boetes uitgeschreven. Het team erkende het grote gevaar dat deze geparkeerde voertuigen vormen voor weggebruikers.

(Archief foto)

SK

error: Kopiëren mag niet!