Venezuela spreekt zijn afwijzing van de genocide in Gaza uit

De Venezolaanse regering heeft haar afkeuring uitgesproken over de militaire acties van het Israëlische leger in Gaza, met name de bombardementen op Rafah op 12 februari 2024, die gezien worden als een voortzetting van Israëls “criminele en expansionistische beleid”. Minister van Buitenlandse Zaken Yvan Gil eiste respect voor internationaal recht als fundament voor wereldvrede en veroordeelde de acties die gericht zijn op het verergeren van de humanitaire crisis in de Gazastrook, waarbij toegang tot essentiële hulp wordt belemmerd.

De Venezolaanse regering bekritiseert scherp het beleid van Israël dat beschouwd wordt als gericht op ontheemding, genocide en apartheid tegen het Palestijnse volk. Het roept de Verenigde Naties en de internationale gemeenschap op om dringende maatregelen te nemen om te voorkomen dat Israël zijn beleid van uitroeiing voortzet. Venezuela benadrukt zijn bereidheid om initiatieven te ondersteunen die gericht zijn op het tot stand brengen van een definitief staakt-het-vuren en de internationale erkenning van Palestina als een vrije en soevereine staat, evenals de vervolging van Israël voor zijn misdaden.

error: Kopiëren mag niet!