Veel bezoekers bij cultureel festival Chinees Nieuwjaar 

In het weekend hebben duizenden mensen een bezoek gebracht aan de Temple Fair en een bazaar op het NIS terrein aan de Jaggernath Lachmonstraat in verband met het Chinees Nieuwjaar zaterdag. De organisatie lag in handen van de Suriname Chinese United Association (SCUA). Dit is het overkoepelend orgaan van 13 Chinese sociaal-maatschappelijke verenigingen. De SCUA kreeg ook ondersteuning van de Chinese ambassade. 

Tijdens de opening zaterdag waren naast president Chandrikapersad  Santokhi, ook enkele ministers, de ambassadeur van China, Han Jing, en parlementariërs aanwezig. De entree voor de bazaar was gratis.

Op de bazaar waren stands van bedrijven en ook eet-stands. Er waren ook dans-, zang- en andere optredens. Daarna vond een vuurwerkspektakel plaats. “Chinezen leveren een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname”, sprak het staatshoofd.

error: Kopiëren mag niet!