Usher treedt op tijdens Super Bowl

Alle Americanfootballfans kijken uit naar de Super Bowl. Maar, niet alleen de wedstrijd kluistert kijkers aan de buis, ook treedt er tijdens de pauze altijd een wereldster op. Dit jaar gaat de eer naar Usher. Wat doet hij tegenwoordig allemaal? Usher plaagde de inhoud van zijn komende Super Bowl-rustshow in Las Vegas en verzekerde fans dat hij zou werken om hits in het korte optreden te passen.

Tijdens een persconferentie die donderdag door Apple Music werd georganiseerd, erkende de R&B-legende de speculaties van fans over zijn mogelijke setlist. “Er zijn fantasielijsten verschenen, mensen die probeerden uit te vinden welk nummer ik als eerste, midden, als laatste ga spelen”, zei de 45-jarige Grammy-winnaar.

“Ik was me erg bewust van mijn verleden, vierde mijn heden, dat hier in Las Vegas is, en dacht na over waar we in de toekomst naartoe gaan. En dat was echt het idee”, zei hij. Hij sprak ook zijn waardering uit omdat hij de eerste onafhankelijke artiest was die headliner was op de rustshow van de Super Bowl.

“Ik moet het in 13 minuten doen, dat maakt het een beetje lastig. Het was absoluut een uitdaging om 30 jaar in 13 minuten te persen”, zei hij. “Van welke nummers denk ik dat mensen mij kennen? Hij zei ook dat fans het hele proces van het creëren van de rustshow te zien krijgen, vanaf de dag dat hij werd gebeld tot aan de laatste buiging. “Apple heeft mij gedurende dit hele proces gevolgd, dus we zijn aan het uitzoeken hoe we het met jullie gaan delen”, zei hij. 

“Er is een documentaireploeg geweest die alle momenten heeft verzameld die hebben plaatsgevonden.  Er zijn altijd camera’s om ons heen.”

Usher’s negende studioalbum, ‘Coming Home’, kwam vrijdag uit, net op tijd voor de Super Bowl. Hij rondde zijn residentie in Las Vegas af in december en kondigde vorige week een Noord-Amerikaanse tour aan voor later dit jaar.

De carrière-omspannende Usher: Past Present Future-tour begint op 20 augustus in de Capital One Arena in Washington D.C. en eindigt op 29 oktober in Chicago’s United Center.

error: Kopiëren mag niet!