Overgrote meerderheid bevolking slaat Valentine over dit jaar

In een recente webpeiling uitgevoerd door Dagblad Suriname blijkt dat een aanzienlijk deel van de Surinamers geen plannen heeft om Valentine dit jaar te vieren. Uit de peiling, die deel uitmaakt van een breder onderzoek naar de viering van liefdesdag in Suriname, komt naar voren dat 68% (776 respondenten) van de ondervraagden aangeeft dit jaar geen Valentijnsdag te vieren. Slechts 16% (183 respondenten) is van plan deze dag wel te markeren, terwijl een gelijk percentage nog niet zeker is van hun plannen.

Valentijnsdag, die elk jaar op 14 februari wordt gevierd, is een dag waarop geliefden traditioneel hun affectie voor elkaar tonen door middel van het geven van cadeaus, kaarten en bloemen. Echter, gezien de huidige economische en maatschappelijke omstandigheden lijkt het erop dat vele Surinamers dit jaar ervoor kiezen om de dag op een minder conventionele wijze te benaderen – of helemaal over te slaan.

Voor degenen die wel plannen hebben voor Valentijnsdag, biedt de peiling inzicht in hoe zij deze dag willen spenderen. Een meerderheid van 54% (513 stemmen) geeft aan van plan te zijn om samen thuis een maaltijd te delen, wat wijst op een voorkeur voor intieme, huiselijke vieringen. Opvallend is ook dat 22% (208 stemmen) aangeeft seks te hebben als hun voornaamste Valentijnsdagactiviteit. Minder populaire opties zijn uit eten gaan in een restaurant (12%), het geven of ontvangen van een cadeau (7%), en het bijwonen van een evenement (3%). Het traditioneel geven of ontvangen van een kaart scoort het laagst met slechts 2% (21 stemmen).

De resultaten van deze peiling suggereren een mogelijke verschuiving in hoe Valentijnsdag in Suriname wordt gevierd of mogelijk zelfs in de waardering voor deze dag in bredere zin. In tijden waarin mensen over de hele wereld hun prioriteiten heroverwegen, lijkt het erop dat velen in Suriname ervoor kiezen om Valentijnsdag op een meer ingetogen of persoonlijke manier te benaderen. Of dit een blijvende verandering betekent, zal de tijd leren.

error: Kopiëren mag niet!