De Pakistaanse oude gardepartijen naderen een akkoord om Imran Khan te dwarsbomen

February 12, 2024 – De twee belangrijkste door families gecontroleerde politieke partijen van Pakistan komen dichter bij de vorming van een coalitieregering die de aanhangers van de gevangengenomen ex-premier Imran Khan zou buitensluiten.

De partijen van de Sharif- en Bhutto-clans “kwamen in principe overeen om het land te redden van politieke instabiliteit”, aldus een verklaring die gisteravond op X werd geplaatst door Shehbaz Sharif, president van de Pakistaanse Moslim Liga-Nawaz.

Het scenario zou een sluiting van de gelederen door de oude Pakistaanse garde zijn nadat Khan’s loyalisten – die zich als onafhankelijken opstelden – de kansen trotseerden met een sterke prestatie bij de verkiezingen van donderdag, waaruit de blijvende steun van het publiek voor Khan en de teleurstelling over de status quo bleek. Het zou ook kunnen leiden tot meer protesten en onrust in het hele land, zei Bloomberg.

error: Kopiëren mag niet!