Argentinië stelt plek op de Olympische Spelen van Parijs veilig nadat Brazilië de hoop heeft laten varen

In een beslissende Zuid-Amerikaanse Olympische kwalificatiewedstrijd heeft Argentinië zijn plek voor de Olympische Spelen van Parijs veiliggesteld door met 1-0 te winnen van Brazilië. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Luciano Gondou, die met een kopbal scoorde in de 78e minuut. Met deze overwinning, onder leiding van coach Javier Mascherano, zal Brazilië zijn Olympische titel niet verdedigen na gouden medailles gewonnen te hebben in Rio de Janeiro en Tokio.

De kwalificatie bood twee plekken voor de Olympische Spelen in Parijs, die beginnen op 24 juli. Paraguay eindigde bovenaan in de groepsfase en verzekerde zich ook van een plek in Frankrijk na een 2-0 overwinning op Venezuela. Argentinië beëindigde het toernooi met vijf punten, twee meer dan Brazilië, en slaagde er zo in zich te kwalificeren.

Ondanks dat Brazilië moeite had met het behouden van balbezit gedurende het toernooi en ondermaats presteerde in de belangrijke wedstrijd tegen Argentinië, benadrukte Gondou dat Argentinië de kwalificatie verdiende, mede door geen enkele wedstrijd te verliezen. Brazilië miste voor het laatst de Olympische Spelen voor herenvoetbal in 2004.

Argentinië, dat eerder goud won in Athene 2004 en Peking 2008, kijkt nu uit naar een kans om opnieuw Olympisch succes te behalen in Parijs. Paraguay verraste door een plek te bemachtigen en hoopt op een medaille, net als in 2004 toen het land zilver won.

error: Kopiëren mag niet!