Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer treft maatregelen bij vuilstort South Drain

Directeur Indersing Gangabisoensingh van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van Openbare Werken (OW) heeft recentelijk samen met enkele directieleden een bezoek gebracht aan de vuilstortplaats te South-Drain, waar dagelijks afval wordt gedumpt. Het blijkt dat er enige tijd geen verwerking heeft plaatsgevonden van het vuil dat gestort wordt. Ook is geconstateerd dat afval langs de toegangsweg van de vuilstortplaats wordt gedumpt en niet op de aangewezen dumpsite. 

De directie heeft de aannemer B.N.S. Contractors NV de opdracht gegeven voor het verwerken, egaliseren en beheren van het gestorte afval op de vuilstortplaats voor de duur van 12 maanden. Verder heeft de directie ook plaatselijk aanwijzingen gegeven over hoe het werk efficiënter aangepakt kan worden. 

De dienstverleners die het afval dumpen, dienen het vuil op de aangewezen dumpsite te storten en er wordt verwacht dat zij de instructies van de opzichters te allen tijde opvolgen.  

De directie werkt er ook aan om diverse faciliteiten voor het personeel van de stortplaats in orde te maken waaronder: sanitaire voorzieningen, verlichting op de dumpsite en het plaatsen van een hefboom. Volgens Gangabisoensingh moet vanaf 1 febuari betaald moeten worden voor vuil dat door particulieren wordt gedumpt. De kosten bedragen SRD 30 per kuub. 

error: Kopiëren mag niet!