Snoop Dogg en Master P klagen Walmart aan wegens graansabotageclaim

De Amerikaanse rappers Snoop Dogg en Master P hebben supermarktgigant Walmart en een voedselproductiebedrijf aangeklaagd wegens het saboteren van hun ontbijtgranenmerk. Een rechtszaak die dinsdag is aangespannen, beschuldigt Walmart en Post Consumer Brands ervan dozen met Snoop Cereal te hebben verborgen en ten onrechte te hebben gezegd dat deze niet op voorraad waren.

Advocaat Benjamin Crump noemde het een “flagrante minachting” voor een bedrijf in zwarte handen. In verklaringen wijzen beide bedrijven op een lage verkoop van het product. Walmart zei dat het een “sterke geschiedenis heeft in het ondersteunen van ondernemers” en dat “veel factoren de verkoop van een bepaald product beïnvloeden”.

Ondertussen zei Post: “We waren net zo teleurgesteld dat de vraag van de consument niet aan de verwachtingen voldeed.”

Snoop Dogg en Master P richtten in 2022 hun eigen voedingsbedrijf op, Broadus Foods. Volgens de website produceert het ontbijtgranen, pannenkoekenmix, ahornsiroop en meer.

Volgens de klacht, geciteerd door Amerikaanse media, probeerde Post “Broadus Foods uit de markt te wurgen” omdat de rappers weigerden hun startende bedrijf aan de fabrikant te verkopen. Maar ze gingen wel akkoord met een partnerschap waarbij Post de producten zou produceren en distribueren naar grote retailers. Ze lijken dan ongeopende zendingen Snoop Cereal in de opslagruimte te ontdekken.

In zijn verklaring zei Post Consumer Brands ook dat het “enthousiast was om samen te werken met Broadus Foods” en zei dat het “substantiële investeringen” in het bedrijf had gedaan. Walmart zei dat het “zo nodig met de rechtbank zou reageren” zodra het de volledige klacht had gezien.

error: Kopiëren mag niet!