Koning Charles III (75) gediagnosticeerd met kanker, zegt Buckingham Palace

Koning Charles III, 75, is gediagnosticeerd met een niet nader genoemde vorm van kanker, ontdekt tijdens zijn recente behandeling voor een vergrote prostaat, meldt Buckingham Palace.

De koning is maandag begonnen met “regelmatige behandelingen” en zal tijdens deze periode zijn publieke verplichtingen uitstellen, zei het Paleis.

De monarch, 75, “blijft volledig positief over zijn behandeling en kijkt ernaar uit om zo snel mogelijk weer volledig aan zijn publieke plichten te kunnen voldoen”, voegde het eraan toe.

Hoewel hij zijn publieke evenementen zal onderbreken, zal de koning zijn constitutionele rol als staatshoofd, inclusief papierwerk en privé-bijeenkomsten, blijven vervullen.

Er wordt begrepen dat zijn wekelijkse ontmoetingen met premier Rishi Sunak doorgaan en persoonlijk zullen zijn, tenzij artsen adviseren dat hij dergelijk contact moet beperken.

Er is een constitutioneel mechanisme voor wanneer het staatshoofd niet in staat is officiële taken uit te voeren – in dat geval kunnen “raadgevers van staat” worden aangesteld om in te vallen voor de monarch.

error: Kopiëren mag niet!