Kaapverdië bereikt kwartfinales AFCON na zege op Mauritanië

Kaapverdië heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Africa Cup of Nations na een late overwinning op Mauritanië. Ryan Mendes werd de matchwinner door in de 88e minuut een penalty te verzilveren. Deze penalty ontstond nadat doelman Babacar Niasse van Mauritanië invaller Gilson Benchimol ten val bracht in het strafschopgebied.

Dit verlies betekende het einde voor Mauritanië, dat voor het eerst de knock-outfase van het toernooi had bereikt en verrassend genoeg Algerije had verslagen in de groepsfase. De aanloop naar de penalty was tekenend voor de wedstrijd, waar Kaapverdië het overwicht had maar moeite had de sterke verdediging van Mauritanië te doorbreken.

Ondanks enkele kansen voor Mauritanië, met name in de eerste helft, wist Kaapverdië de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe te trekken, mede door vermoeidheid bij de Mauritaanse spelers in de laatste fase van het duel.

Kaapverdië, dat eerder al sterke teams als Ghana en Egypte achter zich liet in de groepsfase, laat opnieuw zien een team te zijn waarmee rekening gehouden moet worden. Nu kijken zij uit naar de confrontatie met of Marokko of Zuid-Afrika in de kwartfinales, terwijl ook gastland Ivoorkust en titelverdediger Senegal zich opmaken voor hun wedstrijden in de knock-outfase.

error: Kopiëren mag niet!