School- en staatsbushouders verliezen hun geduld

Zowel de schoolvervoerders als de staatsbusvervoerders beginnen langzamerhand hun geduld te verliezen vanwege de steeds verlate en het uitblijven van uitbetalingen voor geleverde diensten aan respectievelijk het ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur (minOWC) en het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB). Beide categorieën vervoerders zijn aangesloten bij de Organisatie van Bus- en boothouders in Suriname (OBS). 

Uit kringen rond het bestuur wordt vernomen dat de bushouders zeer ontstemd zijn dat vanwege de verlate en het uitblijven van betalingen zij de recente feestdagen zonder inkomsten kwamen te zitten. Bij hen zijn de rek van geduld en begrip eruit. Zowel de schoolvervoerders als de staatbusvervoerders zeggen dat ze voortaan een zakelijkere opstelling aan de dag zullen leggen.

De staatsbusvervoerders die voor het NVB rijden, zijn nog steeds niet uitbetaald over de maanden augustus, september, oktober, november en december. Als drukmiddel om tenminste een deel van de achterstallige tegoeden uitbetaald te krijgen hebben ze sinds november niet gereden. Daardoor hadden ze ook geen inkomsten. Uit noodzaak hebben enkele bushouders in aanloop naar de afgelopen feestdagen toch gereden, om zo toch wat inkomsten binnen te krijgen.

Tarieven zelf aangepast

Omdat van de zijde van de leiding van het NVB geen vooruitzichten kunnen worden gegeven over de uitbetaling van de achterstallige tegoeden en over de kwestie van aanpassing van huur- en bustarieven, is deze week besloten weer te gaan rijden tegen zelf aangepaste tarieven. Het is vooralsnog niet duidelijk hoe het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, TCT, op deze actie van de staatsbusvervoerders zal reageren.

Bij de schoolvervoerders begint men het zoetjesaan ook beu te worden dat ze steeds verlaat worden uitbetaald. Rond de afgelopen feestdagen zaten de schoolbushouders zonder geld. Hun salaris over de maand november hebben ze pas deze week ontvangen. 

Contractueel moeten ze rond de 10e van elke maand uitbetaald worden over de maand daarvoor. De schoolbushouders zeggen dat, ondanks de steeds verlate uitbetalingen, ze altijd in het belang van het schoolgaande kind hebben gehandeld en toch zijn blijven rijden. Ze zeggen dat niet meer te zullen doen. 

Binnenkort zal het OBS-bestuur met de leiding van het ministerie om de tafel gaan zitten om duidelijke afspraken te maken.

SS

error: Kopiëren mag niet!