Atal heeft een boete en een voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen voor de conflictpost tussen Israël en Hamas

De Algerijnse voetballer Youcef Atal is door een rechtbank in Nice veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden en een boete van 45.000 euro, vanwege het plaatsen van een repost op sociale media betreffende het conflict tussen Israël en Hamas, die als haatzaaiend werd beschouwd op basis van religie. Atal, een verdediger die sinds 2018 voor Nice speelt, werd door zijn club geschorst na het plaatsen van dit bericht, wat hij later heeft verwijderd.

Het bericht van Atal bevatte een video van een Palestijnse geestelijke die God om een zwarte dag voor de Joden vroeg. Deze post kwam na een dodelijke aanval door Hamas-strijders op Israëli’s op 7 oktober en de daaropvolgende vergeldingsactie van Israël. Atal heeft zijn excuses aangeboden voor het bericht, met de verklaring dat hij niet de intentie had mensen te shockeren. Atal’s advocaat heeft geen onmiddellijke reactie gegeven op de uitspraak van de rechtbank.

error: Kopiëren mag niet!