Venezuela herschikt militaire middelen na bezoek Britse schepen nabij Guyana

Venezuela heeft zijn militaire middelen aan de Atlantische kust herschikt na wat het ziet als een “daad van vijandige provocatie” door het Verenigd Koninkrijk, na de aankomst van een Brits schip bij de kust van Guyana. De Venezolaanse minister van Defensie, Vladimir Padrino López, deelde mee dat president Nicolás Maduro bevel heeft gegeven tot defensieve maatregelen en het terugtrekken van lucht- en marinestrijdkrachten naar hun bases als onderdeel van een oefening genaamd “Sifontes”. De actie is een reactie op het voornemen van het VK om HMS Trent, een patrouilleboot, in het gebied in te zetten te midden van een territoriaal geschil tussen Venezuela en Guyana over de Essequibo-regio. De Venezolaanse regering blijft alert en waakzaam voor elke verdere provocatie en hoopt op respect voor de regionale vredesgaranties.

error: Kopiëren mag niet!