Cubanen vieren de 65e verjaardag van hun revolutie

Cuba viert de 65e verjaardag van de revolutie die in 1959 commandant Fidel Castro aan de macht bracht, waarbij dictator Fulgencio Batista, gesteund door de VS, omvergeworpen werd. De festiviteiten omvatten het hijsen van de Cubaanse vlag en herdenkingen bij de Santa Ifigenia-begraafplaats en het monument van Fidel Castro. Zowel president Miguel Diaz-Canel als minister van Buitenlandse Zaken Bruno Rodriguez benadrukken de volharding van de revolutionairen en het Cubaanse volk, ondanks de ‘onmenselijke blokkade’, met de vastberadenheid van de Cubanen om nooit te wankelen. Diaz-Canel noemt de deelname van het volk en het sterke leiderschap met een solide reeks principes als de sleutel tot het doorstaan van tegenslagen.

error: Kopiëren mag niet!