VAR frustreert Emery omdat Aston Villa de kans mist om de Premier League te winnen

Aston Villa miste de kans om bovenaan de Premier League te staan na een 1-1 gelijkspel tegen Sheffield United, waarbij manager Unai Emery zijn frustraties over de VAR deelde. Villa had de mogelijkheid om voor het eerst sinds augustus 2011 de koppositie te pakken, maar ondanks dominantie in balbezit en de betere kansen, eindigde het in een gelijkspel. Leon Bailey dacht een goal te hebben gemaakt, maar deze werd door de VAR afgekeurd, en Villa kreeg ook geen penalty ondanks verscheidene claims. Emery gaf aan dat normaliter het afgekeurde doelpunt geaccepteerd zou kunnen worden en vond dat de VAR te actief was met meerdere beoordelingen in de eerste helft.

Voor Sheffield United scoorde voormalig Villa-speler Cameron Archer in de 87e minuut, maar Nicolo Zaniolo maakte met een kopbal gelijk voor Villa in de blessuretijd. Sheffield United-manager Chris Wilder was tevreden met het behaalde punt en vond dat het resultaat hoop bood. Villa had tevergeefs verschillende strafschoppen geclaimd, waaronder een fysiek duel tussen Ollie Watkins en Vini Souza en een mogelijke handbal van George Baldock. Aston Villa blijft op doelsaldo achter koploper Arsenal, en Emery keek vooruit naar de volgende wedstrijd tegen Manchester United.