Tien nieuwe douaneambtenaren voor Douane Korps

Tot het Korps Douane Suriname zijn vrijdag 8 december tien ambtenaren toegelaten, in de rang van commies derde klasse. De tien nieuwe douaneambtenaren, die als aspirant-commies de Opleiding tot Commies derde klasse in september hebben afgerond, behoorden tot een groep van ruim 900 sollicitanten die zich hadden aangemeld bij de Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen van het Directoraat Belastingen, voor het volgen van genoemde opleiding.

Volgens het hoofd van de afdeling Opleidingen van het ministerie van Financiën en Planning, Mahindernath Gobardhan, was er sprake van een ‘lijvige selectie’, waardoor slechts elf van de sollicitanten de voorselectie haalden. Van de elf personen die werden toegelaten heeft één persoon afgehaakt, na de start van de opleiding. 

De geslaagden worden nu ingezet binnen het Korps Douane en kunnen volgens Gobardhan na drie jaar dienst, de vervolgopleiding tot commies tweede klasse volgen.

error: Kopiëren mag niet!