De stijgende woontevredenheid in Brazilië

In Brazilië is er een positieve trend in woontevredenheid en nationale trots. Uit een Datafolha-onderzoek onder 2.004 kiezers, met een foutenmarge van 2%, bleek dat tevredenheid over het leven in Brazilië steeg van 59% naar 74%, en het percentage Brazilianen dat trots is op hun nationaliteit steeg van 77% naar 83%, bijna de hoogste niveaus sinds 2000. Tegelijkertijd vindt slechts 8% van de kiezers Brazilië een ongunstige plek om te wonen en daalde de groep die het leven als ‘gemiddeld’ ziet van 33% naar 18%. Deze verbeteringen worden niet alleen toegeschreven aan het overheidshandelen, maar ook aan een verbeterende economie en een daling van de werkloosheid tot het laagste niveau sinds 2014. De regering van Lula behield een constante goedkeuring van 38%, ondanks politieke onrust. Meer Brazilianen voelen trots op hun land, met slechts 16% die zich schaamt, wat duidt op een sterke nationale identiteit en groeiend optimisme.

error: Kopiëren mag niet!