Brooklyn Nets scoort laat en laat Atlanta Hawks met 114-113 achter in de wipstrijd

NBA 2023/24 Roundup: In een wedstrijd met 15 van de 43 voorsprongwisselingen in de vierde zorgde Bridges voor de uiteindelijke marge door een 3-pointer van Trae Young te beantwoorden met nog 17,3 seconden te gaan.

Atlanta

Mikal Bridges behaalde een prestatie van 32 punten door de winnende springer te raken met nog 4,5 seconden te gaan, terwijl de bezoekende Brooklyn Nets de Atlanta Hawks versloegen voor een overwinning van 114-113 op woensdag.

In een duel met 15 van de 43 voorsprongwissels in de vierde zorgde Bridges voor de uiteindelijke marge door een 3-pointer van Trae Young te beantwoorden met nog 17,3 seconden te gaan. Young miste een 17-voeter vanaf de linkerkant terwijl hij werd verdedigd door Dennis Smith Jr., waardoor de wedstrijd ten einde kwam.

Volgens Elias Sports Bureau vertegenwoordigden de 43 leadwisselingen het hoogste totaal in alle NBA-wedstrijden sinds 1996-97, toen het play-by-play werd bijgehouden.

Cameron Johnson uit Brooklyn voegde er 17 toe, en Dorian Finney-Smith droeg er 15 bij. Young leidde de Hawks met 30 punten.

76ers 131 versus tovenaars 126

Joel Embiid had 50 punten, 13 rebounds en zeven assists om Philadelphia voorbij gastheer Washington te tillen, waarmee een einde kwam aan de twee-game slip van de 76ers.

Embiid, die de voorgaande twee wedstrijden wegens ziekte miste, scoorde voor de zesde keer in zijn loopbaan minimaal 50 punten in een wedstrijd. Tyrese Maxey voegde 26 punten toe en De’Anthony Melton had 19 voor Philadelphia.

Jordan Poole scoorde 23 punten en Tyus Jones voegde er 20 toe voor de Wizards, die voor de twaalfde keer in dertien wedstrijden verloren.

Strijders 110 versus Trailblazers 106

Stephen Curry spaarde 22 van zijn game-high 31 punten voor de tweede helft, afgedekt door een winnende 3-pointer met nog 10 seconden te gaan, en Golden State kwam tot een rally voorbij Portland in San Francisco.

Draymond Green had 10 punten, 10 rebounds en negen assists en drie Warriors kwamen van de bank voor 12 of meer punten. Golden State won voor de eerste keer dit seizoen na een achterstand tijdens de rust, nadat hij eerder in dergelijke wedstrijden met 0-7 had gewonnen.

In zijn eerste wedstrijd sinds hij tijdens de openingsavond een gescheurd ligament in zijn rechterduim opliep, scoorde Anfernee Simons 28 punten en Shaedon Sharpe had 26 punten voor de Trail Blazers.

Clippers 111 versus Nuggets 102

Paul George scoorde 25 punten en pakte acht rebounds en James Harden verzamelde 20 punten en 11 assists toen Los Angeles versloeg op bezoek bij Denver.

Kawhi Leonard scoorde 17 punten voor de Clippers, die de laatste twee NBA-kampioenen op rij versloegen nadat ze zaterdag als beste uit de bus kwamen tegen de Golden State Warriors met 113-112. Norman Powell scoorde 17 punten.

Nikola Jokic leverde zijn negende triple-double van het seizoen voor de Nuggets, 22 punten, 15 rebounds en 10 assists. Jamal Murray scoorde 23 punten toen hij voor de tweede keer in de afgelopen vijftien wedstrijden speelde.

Cavaliers 121 versus Magie 111

Donovan Mitchell scoorde 15 van zijn 35 punten in het eerste kwart en bracht gastheer Cleveland naar een overwinning op Orlando.

Mitchell liet vijf driepunters zinken en voegde zeven rebounds en zes assists toe om de Cavaliers te helpen de recordprestatie van Paolo Banchero van 42 punten in zijn carrière te overwinnen.

Darius Garland verzamelde 26 punten en negen assists, en Max Strus had 17 punten, wat Cleveland’s achtste overwinning in elf wedstrijden opleverde. Cole Anthony scoorde 19 punten voor Magic, die er twee op rij heeft verloren na een spannende reeks van negen wedstrijden in de franchise.

Mavericks 147 versus Jazz 97

Luka Doncic noteerde een triple-double van 29 punten in de eerste helft en eindigde met 40 punten, 11 assists en 10 rebounds toen Dallas op bezoek in Utah kapot ging.

Kyrie Irving scoorde 26 punten in de wire-to-wire overwinning voor Dallas, wat een seizoensbeste opleverde voor punten. De Mavericks stonden met maar liefst 52 punten aan de leiding, terwijl ze pas voor de derde keer in de afgelopen acht wedstrijden wonnen. Tim Hardaway Jr. scoorde 17 punten en Derrick Jones Jr. voegde er 12 toe voor de Mavericks. Seth Curry en Dereck Lively II hadden elk 10 punten.

Ochai Agbaji scoorde 21 punten voor de Jazz, die zeven van de afgelopen tien wedstrijden verloren. Utah heeft zes van de afgelopen zeven wedstrijden met de Mavericks laten vallen. Talen Horton-Tucker scoorde 11 punten en John Collins en Taylor Hendricks hadden er elk 10 voor Utah.

Stieren 111 versus Hornets 100

DeMar DeRozan scoorde 29 punten in de game, Nikola Vucevic noteerde een double-double van 20 punten en 12 rebounds en Chicago reed runs in het derde kwartaal naar de derde opeenvolgende overwinning met een nederlaag op bezoek bij Charlotte.

Coby White sloeg 3 van de 7 vanaf een afstand van 3 punten op weg naar 19 punten. White pakte ook negen rebounds en gaf vijf assists. Vucevic kwam met 2 uit 3 achter de driepuntslijn, en Ayo Dosunmu en Torrey Craig maakten elk twee driepunters die van de bank kwamen.

Gordon Hayward leidde Charlotte met 27 punten. Terry Rozier voegde 25 punten toe in de verliezende poging, ondanks dat hij slechts 1 van de 11 scoorde vanuit een driepuntsbereik. Miles Bridges eindigde met 16 punten en acht rebounds.

Grizzlies 116 versus Zuigers 102

Desmond Bane scoorde 49 punten in zijn carrière toen een bezoek aan Memphis Detroit een 18e opeenvolgende nederlaag opleverde.

Bane maakte 19 van de 31 velddoelpogingen, 4 van de 8 vanuit een driepuntsbereik en alle zeven vrije worpen. Hij voegde acht assists en zes rebounds toe. Jaren Jackson Jr. had 24 punten en Jaylen Nowell scoorde 12 punten voor Memphis, dat voor de derde keer in vier wedstrijden won.

Bojan Bogdanovic had 22 punten en zeven assists voor de Pistons, wiens slip een doorlopend franchiserecord voor één seizoen is. Jalen Duren droeg 17 punten en 11 rebounds bij voordat hij laat in het vierde kwartaal zijn enkel blesseerde.

Heat 112 versus Raptors 103

Caleb Martin scoorde 24 punten als beste van het seizoen en pakte 12 rebounds toen Miami won in Toronto.

Duncan Robinson voegde 21 punten toe en Jimmy Butler scoorde 19 punten voor de Heat, die twee van hun afgelopen drie wedstrijden wonnen. Orlando Robinson had 15 punten en 12 rebounds voor Miami.

Pascal Siakam had 30 punten en OG Anunoby voegde 23 punten toe voor de Raptors, die er twee op rij hebben verloren.

Raketten 110 versus Donder 101

Dillon Brooks scoorde 23 punten, Aaron Holiday voegde 22 punten toe vanaf de bank en Alperen Sengun scoorde 21 punten toen Houston Oklahoma City versloeg en zijn winning streak op eigen veld uitbreidde naar negen wedstrijden.

Sengun voegde zes rebounds en zeven assists toe. Jalen Green (15 punten) en Fred VanVleet (11 punten, negen assists) completeerden de evenwichtige aanval van de Rockets.

Shai Gilgeous-Alexander voerde de Thunder aan met 33 punten – bij 13-uit-18 schieten – plus zes assists en zes steals. Josh Giddey en Chet Holmgren scoorden samen 12 punten terwijl ze 15 van de 20 schoten misten, hoewel Holmgren zes schoten blokkeerde.

error: Kopiëren mag niet!