Na Alia Bhatt en Rashmika Mandanna valt Priyanka Chopra ten prooi aan deepfake

Deepfake-video’s van Alia Bhatt, Rashmika Mandanna, Bollywood’s Desi Girl Priyanka Chopra, Kajol en Katrina Kaif zijn viraal gegaan, waardoor er bezorgdheid ontstaat over het ontbreken van wettelijke waarborgen. 

De gemanipuleerde video’s bevatten veranderde gezichten en verzonnen inhoud, waardoor een illusie van authenticiteit ontstaat. De video’s variëren van lipsynchronisatie tot het bekendmaken van de jaarinkomsten en zelfs het omkleden voor de camera. 

Deze incidenten benadrukken de potentiële gevolgen en risico’s die gepaard gaan met misbruik van technologie bij het wijzigen van visuele inhoud. 

Nadat deepfake-video’s van Alia Bhatt en Rashmika Mandanna viraal gingen op social media, ontstond er een enorme ophef over het misbruik van technologie en het ontbreken van wettelijke waarborgen. 

De laatste die hieraan ten prooi valt, is niemand minder dan Bollywood’s Desi Girl Priyanka Chopra. Een gemanipuleerde video waarin Priyanka Chopra te zien is tijdens een merkpromotie-interview, circuleert op internet. In tegenstelling tot andere actrices in soortgelijke video’s blijven Priyanka’s gelaatstrekken onveranderd, waardoor een illusie van authenticiteit ontstaat. 

Het lijkt er echter op dat ze aan het lipsynchroniseren is, aangezien haar stem en originele regels zijn vervangen door een verzonnen merkaanbeveling. In deze bewerkte clip maakt Priyanka schijnbaar haar jaarlijkse inkomsten bekend terwijl ze het merk promoot, wat een controversiële draai aan de video geeft. Eerder was een video met een veranderd gezicht van Alia Bhatt viraal gegaan op sociale media. In de video is het gezicht van Alia Bhatt over een andere dame heen gemonteerd en is laatstgenoemde zittend op bed te zien. In de video is een meisje te zien dat een combi-set met blauwe bloemen en bandjes draagt, met Alia’s gezicht erop, terwijl ze gebaren naar de camera maakt. 

Nog maar een paar dagen geleden verscheen er een deepfake-video van Bollywood-actrice Kajol op internet. In de clip was voor de camera een vrouw te zien met het gezicht van Kajol op haar lichaam gefotoshopt, terwijl ze zich omkleedde. Er is een deepfake van Katrina Kaifs actiescène uit Tiger-3 opgedoken, waarin ze in gevecht is met een andere vrouw, beiden gekleed in handdoeken. De gemanipuleerde video voegt een fictief element toe aan de originele scène en laat de mogelijke gevolgen en risico’s zien die gepaard gaan met misbruik van technologie bij het veranderen van visuele inhoud.

error: Kopiëren mag niet!