Ambtenaren die op dienstreis gaan krijgen “plastic” geld mee

Ambtenaren en overheidsfunctionarissen die op dienstreis gaan zullen voortaan in plaats van contant geld “plastic” geld meekrijgen. Hoewel het een creditcard wordt genoemd, is het in feite een debet card, een pinpas met daarop de tegoeden in vreemde valuta. Daarmee kunnen overheidsfunctionarissen tijdens hun dienstreis de noodzakelijke betalingen verrichten. 

Financiën-minister Stanley Raghoebarsing deed deze mededeling dinsdag in het parlement tijdens de debatten rond het wetsontwerp Toezicht Bank- en Kredietwezen. Tijdens de debatten kwam ter sprake het steeds vaker voorkomend probleem van het verrichten van betalingen met contant geld tijdens verblijf in het buitenland. In de meeste landen in de wereld accepteert men geen contante betalingen meer.

Girale- en elektronische betalingen zijn meer regel dan uitzondering geworden. 

Minister Raghoebarsing zegt dat zijn ministerie in de afgelopen periode met de zogenoemde credit card voor ambtenaren proef heeft gedraaid, en dat het goed werkt. Hij heeft deze kwestie binnen de regering besproken en er de zegen voor gekregen. 

SS

error: Kopiëren mag niet!