Waldy Simson (kunstenaar) in Miami 2023 – Deel 1

Simson ontvangen door consul-generaal René Pika

De veelzijdige in Suriname geboren kunstenaar Waldy Simson heeft onlangs het in het zuiden van Florida gelegen Miami (VS) bezocht. Dit bezoek lag geheel in het teken van een onderzoek naar mogelijkheden voor Simson’s kunst in de VS. 

De kunstenaar, die zijn professionele loopbaan gefaseerd aan het afbouwen is, deelt in deze serie van drie artikelen enkele van zijn opgedane ervaringen met de lezers.

Tijdens zijn bezoek aan Miami werd Simson ook ontvangen door de consul-generaal van Suriname in Miami, René Pika. Na kennis gemaakt te hebben gemaakt met elkaar werd er in een heel kunstvriendelijke sfeer vooral informatie  gewisseld met betrekking tot de kunstzinnige loopbaan van Simson. Ook werd gesproken over toekomstige mogelijkheden voor de kunst van Simson, vooral in Miami. 

Uit handen van de kunstenaar heeft de consul-generaal een ingelijst exemplaar mogen ontvangen van het gedicht Hoop en van een foto waarop onder andere Nelson Mandela en Simson poseren. Het gedicht Hoop is geschreven rond en opgedragen aan de Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijder Mandela. Het is verreweg het international meest bekend geworden gedicht dat Simson heeft mogen schrijven. 

Verder heeft de consul-generaal ook van Simson het eerste gesigneerde exemplaar van Waldy Simson, “The versatile artist”, in ontvangst mogen nemen. Het gaat in deze om een overzicht in boekvorm van de kunstenaar en zijn werk. Het boekje is speciaal samengesteld voor promotie van Simson’s kunst in Amerika. Het is geheel verzorgd door de kunstenaar en zijn zoon Jurio Guiseppe Simson die woont en werkt in Amsterdam. 

Simson en de consul-generaal mogen terugkijken op een vruchtbaar bezoek waarbij er tentatief ook gesproken is over kunstzinnige bijdragen die Simson zal kunnen leveren in het kader van de onafhankelijkheidsvieringen van Suriname in het komend jaar in Miami. 

“ … Geef kunst een waardevolle plaats in uw leven … !!! “ / Waldy Simson  

error: Kopiëren mag niet!