In districten wordt veel gemaaid, gesnoeid, geëgaliseerd en opgeschoond

Met regelmaat zijn er kritische geluiden te horen richting het ministerie van Openbare Werken (OW) en districtscommissariaten over de vermeende geringe inzet om onder andere bermen te maaien, bomen te snoeien, en zandwegen te egaliseren. 

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken reageert veelal op die kritische geluiden met opmerkingen dat geroeid wordt met de financiële riemen die voorhanden zijn. Hij heeft een punt, een scherp en helder punt. Waar mogelijk worden wel grote projecten uitgevoerd, maar OW kan niet op ieder ‘klein’ probleempje ergens in een straat, ergens in een buurt van Paramaribo of elders, reageren. Daarvoor ontbreekt simpelweg bij het ministerie het geld en dat is begrijpelijk, gelet op de algehele financiële situatie waarin de overheid, de regering, verkeert.

Maar, uit vele berichten op de Facebook-pagina’s van de diverse Burger Informatie Centra (de BIC’s) blijkt, dat er toch veel gebeurt in het land als het gaat om de eerder genoemde zaken. Het zijn wellicht ‘kleine’ werkzaamheden waarover wordt bericht en die te weinig aandacht krijgen in de samenleving en media, maar die posts op social media – vaak ingekleurd met een reeks foto’s – laten wel zien, dat er wel degelijk veel gebeurt en dat er dus inderdaad geroeid wordt met de financiële riemen die er zijn, er wordt geroeid.

Zo plaatste het Burger Informatie Centrum Wanica Zuid-Oost vrijdag een bericht op haar Facebook-pagina met foto’s, dat in opdracht van districtscommissaris Mohamed Shafiek Goelaman de bermen van de Babunootweg, Awaristonweg en Anijsblad van het Maretraite project zijn gemaaid. Er werd daarvoor een tractor vanuit het commissariaat ingezet. De hoge struiken en het hoge wied werden zelfs handmatig aangepakt. De foto’s spreken voor zich. Het lijkt wellicht voor veel mensen een ‘non-issue’, maar de plaatselijke bewoners zullen opgelucht zijn dat al die bermen nu weer netjes zijn.

Het districtscommissariaat Wanica Noord-West laat vrijdag via haar Facebook-pagina weten, dat ook maaiwerkzaamheden uitgevoerd worden met een tractor. Het gaat om het maaien van de bermen langs de Libanonweg, Gangakoemarieweg en de Koemarieweg.

Kortom, er wordt gewerkt in het land om de ‘kleine’ ongemakken, waarover door burgers wordt gejammerd, aan te pakken, op te lossen, te herstellen, op te knappen en te egaliseren. Helaas lijkt dit niet door te dringen tot delen van de samenleving, die maar blijven klagen en jammeren en niet willen inzien dat er daadwerkelijk veel wordt gedaan met de weinige middelen die districtscommissariaten en het ministerie van OW voorhanden hebben…. en dat verdient wat meer respect en waardering.

PK

error: Kopiëren mag niet!