Ronaldo wordt geconfronteerd met een class action-rechtszaak van $ 1 miljard nadat hij Binance NFT’s heeft gepromoot

Cristiano Ronaldo is betrokken bij een class action-rechtszaak die tot minstens 1 miljard dollar eist vanwege zijn betrokkenheid bij het promoten van NFT’s voor de in opspraak geraakte cryptocurrency-beurs Binance. De aanklacht, die maandag in Florida werd ingediend, noemt Ronaldo’s promotie voor Binance “bedrieglijk en onwettig”. Aanklagers beweren dat Binance’s samenwerking met bekende personen zoals Ronaldo hen heeft verleid tot risicovolle investeringen.

Het bewijsmateriaal zou aantonen dat Binance’s oplichting zulke hoogten kon bereiken dankzij het aanbieden en verkopen van niet-geregistreerde effecten, waarbij beroemdheden zoals Ronaldo betrokken waren. Ronaldo’s vertegenwoordigers weigerden te reageren. Binance heeft niet direct gereageerd op verzoeken van Associated Press.

Ronaldo lanceerde zijn eigen NFT-collectie met Binance vorig jaar november, waarbij de prijzen schommelden tussen $77 en $10.000. De aanklacht stelt dat het aantal online zoekopdrachten voor ‘Binance’ met 500% is gestegen na de aankondiging van Ronaldo’s NFT’s. Ook wordt geclaimd dat Ronaldo had moeten onthullen wat hij voor de promotie is betaald. NFT’s hebben te kampen gehad met een forse waardedaling en de crypto-industrie is geplaagd door schandalen.

Eerder werd Binance beschuldigd van het opereren als niet-geregistreerde effectenbeurs. De beurs heeft onlangs ingestemd met een schikking van rond de $4 miljard. De zaak tegen Ronaldo is niet uniek; vorig jaar stonden meerdere beroemdheden voor de rechter vanwege promotie van cryptoplatforms. Ronaldo, herkenbaar en rijk, blijft Binance promoten op zijn platforms en heeft onlangs een samenwerking met hen geteased.

error: Kopiëren mag niet!