Regering draagt zorg voor uitvaart slachtoffers Matawai mijnramp

De eegering Santokhi-Brunswijk heeft het besluit genomen om het verzoek van nabestaanden van de slachtoffers die zijn omgekomen in het Matawai gebied in te willigen. Dit bevestigde waarnemend president Ronnie Brunswijk voor aanvang van de minster raadsvergadering van woensdag 29 november, zo laat hij weten via social media.

Het verzoek van de nabestaanden houdt in, dat de slachtoffers op 1 plek en wel naast elkaar worden begraven. Voorals nog zijn er gesprekken gaande over hoe het verloop hiervan zal zijn

Waarnemend president Brunswijk geeft verder aan dat men nog bezig is het gebied waar de ramp zich voltrok, in veiligheid te brengen. Dit gebeurt in samenspraak met het omliggend bedrijf en het traditioneel gezag. Er moeten nog meer gesprekken volgen om tot een definitief besluit te komen.

error: Kopiëren mag niet!