President Santokhi: “Bepaalde politieke partijen moedigen aan tot vernietiging samenleving”

Volgens president Chandrikapersad Santokhi is het verbazingwekkend dat sommige politici niet blij zijn dat de regering ‘terug’ geeft. “Wij als regering bedanken de samenleving voor de offers en wij gaan ze ondersteunen. We gaan ze geven. We gaan de mensen beschermen, ook zij van het binnenland. We gaan de koopkracht versterken.” Zo sprak Santokhi dinsdag op de laatste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) in De Nationale Assemblee (DNA). 

Volgens hem hebben de regering en de vakbonden bewezen dat duurzame oplossingen met dialoog komen. “Niet door op straat te gaan en dingen kapot maken. Bepaalde politieke partijen moedigen vernietiging aan.”

Er zijn volgens de president een heleboel personen met eerlijke, oprechte intenties. “Maar er zijn personen en groepen die een andere agenda hebben. Die misbruik willen maken van de situatie. Zij zullen alles aangrijpen om kapot te maken. Kapotmaken van het land, de bezittingen, de regeringsgebouwen en de samenleving.” “We moeten waken daarvoor,” zei Santokhi.

“Er zijn partijen die een cultuur van vernietiging hebben. Ze willen dyugu dyugu. Dat hebben wij gezien op 17 februari”, aldus de president. Hij toonde zich tevreden over de loop van de onderhandelingen met de vakbonden en gaf aan dat die lijn vervolgd moet worden. 

error: Kopiëren mag niet!