Ligue 1 worstelt met geweld, discriminerende gezangen en weinig doelpunten

De Franse Ligue 1 heeft te kampen met geweld, discriminatie en tegenvallend spel. Gewelddadige incidenten zoals het bekogelen van een teambus met stenen en onderbreken van wedstrijden door publieksproblemen baren zorgen. De Franse regering spreekt zich uit en wenst maatregelen. Binnenlandse Zaken meldt gewonden onder politieagenten en veel arrestaties. Geweld in stadions blijft een uitdaging, ook nadat stadionverboden van relschoppers verlopen zijn. Op het veld staat PSG opnieuw bovenaan, ondanks het lage gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd en een stijging van doelpuntloze gelijkspelen. Discriminerende en homofobe gezangen drijven de roep om wedstrijden bij elk beledigend gezang te staken. Er is een beleid van nultolerantie met puntenaftrek en stadionsectiesluiting, maar een bredere verandering in mentaliteit lijkt nodig.

error: Kopiëren mag niet!